Cara Buat Mee Kolok Sarawak. Resipi mi kolok sarawak simple & sedap. Terbaru mereka dah ada cawangan kedua di kawasan matang jaya.
Cara Buat Mee Kolok Sarawak Chiara Just a Writer from decoraholic.org
Resepi ni saya belajar dari pakcik saya yang buka gerai di kuching.:) blog masakan saya: Masukkan kicap pekat, 1/2 sudu besar kicap manis, serbuk lada hitam dan secubit garam. (khusus untuk orang nak komen mahaal laa itu ini.).
Akak cuba buat mee kolok goreng ala sarawak.ikut resepi dari dayangjack yang memang berasal dari sini. Mi kolok ini biasanya akan dihidangkan bersama kuah sup dan kicap. Kemudian asingkan ke dalam mangkuk.
Hehehe Hehehe Cumanya, Dalam Resepi Dia, Guna Daging, Aku Tukar Jadi Ayam.
Mee kolok banyak jual kat sini, nak yang kering ada, yang basah pun ada. Rebus ayam 5 ketul bersama air. Celurkan mee dalam air panas sehingga mee menjadi lembut.
Akak Cuba Buat Mee Kolok Goreng Ala Sarawak.ikut Resepi Dari Dayangjack Yang Memang Berasal Dari Sini.
Ketepikan kuah/supnya (boleh dipanaskan semula dan tambahkan sedikit air jika berkurangan). Simple tapi sedap tu boleh tahan. Kebanyakan gerai di sekitar kuching ada menyediakan atau menjual mi kolok ini.
Mee Kolok Mee Kolok Resipi Dari Sarawak.
Angkat dan masukkan ke dalam bekas bersesuaian. Mi kolok ini biasanya akan dihidangkan bersama kuah sup dan kicap. Rebus daging bersama perencah sup, garam dan air secukupnya.
Celur Mee Kolok Dalam Air Mendidih Sekejap, Bilaskan Dalam Air Sejuk.
Masukkan kicap pekat, 1/2 sudu besar kicap manis, serbuk lada hitam dan secubit garam. Bagi yang pertama kali merasai mee kolok ini sudah tentu anda merasakan ia istimewa dan sedap kerana. Powered by best free counters.
Jadi Tanpa Membuang Masa Jom Kita Teruskan.
Posted by masnah ali at 12:26 am. Resipi mi kolok sarawak simple & sedap. Mee kolok kini diubahsuai dengan cara menyediakan mee ini menggunakan pelbagai cara seperti mee kolok goreng, mee kolok sup dan yang terbaru mee kolok laksa.