ads2

ads3

Resepi Nasi Ulam Kedah

Resepi Nasi Ulam Kedah. (rebus bersama 3keping asam gelugur) 1 labu bawang besar. Oleh iluminasimedia pada 05 mar 2019.

Resepi Nasi Ulam Kedah Nak buat memang mudah cuma renyah
Resepi Nasi Ulam Kedah Nak buat memang mudah cuma renyah from tedih10.blogspot.com

Resepi nasi ulam kedah sedap dan berkhasiat. Walaupun banyak resipi beras ulam utara boleh membenarkan google, saya meletakkan resipi beras aja dalam cara ramuan mama ini. Kalau tak halus orang tua marah sungguh hahaha.

Check spelling or type a new query. Nasi ulam ni memang terkenal di kedah dan perlis. Bercinta betoi, bak kata orang utara, nak buat nasi ulam ni.

1 Kg Ikan Selayang (Sardin) Direbus Bersama Asam Keping Dan Sedikit Garam.


Nasi ulam (nyonya herb rice) is probably one of the strongest evidence of malay influence on peranakan (straits chinese) food. Nasi lemak kuning kedah.mak aku. Walaupun banyak resipi beras ulam utara boleh membenarkan google, saya meletakkan resipi beras aja dalam cara ramuan mama ini.

1 1/2 Sudu Kecil Belacan.


Tidak perlu di tambah garam kerana isi ikan tadi membangkitkan rasa masin. Nasi ulam ni memang terkenal di kedah dan perlis. Ikan tongkol dibersihkan dan dibakar hingga masak.

Maybe You Would Like To Learn More About One Of These?


3cawan beras ( sebaikknya beras jenis nasinya lerai) 3 cawan air ( ikut jenis beras) 1 sudu teh garam. Lengkuas muda sebesar 2 penumbuk. The use of raw herbs mixed into rice is unknown in the original.

Lepas Makan Nasi Ulam Ni Memang Sesuatu Kepuasan Sangat Hahahaha.sebab Dah Lama Mengidam Kot.


Total time 1 hour 30 minutes. Delicious eaten on its own or with other main and side dishes. Rupa ikan tongkol yang telah siap dibakar.

Nak Buat Memang Mudah Cuma Renyah Nak Cari Ulam Ulaman Dan Banyak Apa Lagi Nak Mericik Ulam Sampai Halus Betul.


Nasi ulam kedah mari sedap & beraroma reviewed by unknown on february 16, 2019 rating: Sajian ini merupakan ciri hidangan melayu dengan pelbagai. It is utterly delicious, aromatic, healthy, and extremely appetizing, and great with a side dish of meat or fish.

LihatTutupKomentar

ads1

close