Cara Buat Lepat Labu. Bila bulan puasa ni dah buntu nak buat kueh apa. 4.didalam bekas yang lain, satukan kelapa parut dan sedikit garam.
Cara untuk membuat Kuih Tradisional Lepat Labu. MY Resepi from my-resepi.com
7,983 likes · 2 talking about this. Mari kita lihat resepi lepat labu ini! Kuih yang dibalut kemas dengan daun pisang dipanggil lepat.
Kuih yang dibalut kemas dengan daun pisang dipanggil lepat. Satukan semua bahan inti dan masak sehingga manisan @ gula melaka larut. Nak dihabiskan untuk sayur takut tak habis, jadi berbakilah sikit dan bertapalah si labu tu 2, 3 hari dalam peti sejuk.
Tekturnya Yang Lembut Dan Gebu Ini Membuatkan Kuih Ini Digemari Ramai.
Mari kita lihat resepi lepat labu ini! Untuk membuat adunan lepat pula, satukan semua bahan dan adunkan sehingga sebati. Kuih tradisional yang mengimbau kenangan lama.
Dalam Family Akak Ni, Memang Suka Makan Kuih Lepat.
Sarapan apa ye hari ni? Hari ni kami nak kongsikan kepada anda cara untuk membuat kuih lepat labu. Campurkan tepung gandum,kelapa parut, garam & gula.
Buat Pun Tidaklah Banyak Sebab Hanya Ada Sejuring Saja Labu Lebihan Buat Sayur.
Ada separuh lagi labu kuning di dalam peti sejuk baki dari membuat brownies dua hari lepas saya rebus dan proses menjadi lepat. Ada lak labu sebiji dalam peti sejuk. Untuk menjadikan inti lebih sedap, pastikan teksturnya agak lembap dan tidak kering.
1/2 Biji Kelapa Parut Putih.
Cara mudah buat lepat labu. Kemudian apabila labu yang dilenyet tadi sudah sejuk, masukan tepung dan santan. Kat sini pun saya masukkan juga step by step (beserta fotonya sekali) cara untuk membuatnya.
Nak Buat Lepat Ni Wajib Ada Daun Pisang.
Ia dimasak secara kukus dan proses memasak juga cepat. 2.kemudian, toskan dan leyetkan ia semasa masih panas dan masukan gula. Seperti yang kita tahu, kaedah memasak lepat labu ini adalah dengan cara mengukus.